Tarina

Tarina

Mustalammas – villa- ja huopatehdas

Miten kaikki sai alkunsa? Tämä on tarina arvostuksesta villaan ja siitä mitä tapahtui kun vedenhaltija tapasi mustan lampaan ja huovuttajan.

Lounaisessa Suomessa, Porin kaupungissa on Kahaluodon kylä. Kahaluoto sijaitsee meren läheisyydessä, Kokemäenjoen suistojen syleilyssä. Kerrotaan, että vielä jokunen vuosikymmen sitten Kahaluodon aukeelta saattoi nähdä höyrylaivojen lipuvan rauhaisasti ja päättäväisesti Pihlavanlahdella kohti Porin Etelärantaa tai Reposaarta.

Tarinoiden mukaan jokisuisto on vedenhaltijoiden asuttamaa aluetta. Lempeät ja ystävälliset vedenhaltijat huolehtivat luonnonlinnuista ja -eläimistä. Kerrotaan, että Vedenhaltija Bia huolehti Kahaluodossa asuvista lampaista. Vedenhaltija Bia keri lampaita ja keräsi villoja kahoihin. Hän halusi pelastaa kaiken lampaan villan.

Kahalauodossa, lähellä jokisuistoa asui Huovuttaja. Huovuttaja etsi villaa. Hän halusi luoda huopaisen maailman.
Vedenhaltija Bia keri Kahaluodon lampaita ja keräsi villat pelloilta löytämllnsä kahoihin. Keräämänsä villat Bia vei huopaa arvostavalle ja huopaisesta maailmasta haaveilevalle Huovuttajalle.

Huovuttaja huovutti mustan lampaan villasta lakin, hameen ja tossut. Huopa on lempeä, kaunis ja suojaava. Huopa on moninainen.

Yhdessä Vedenhaltija Bia ja Huovuttaja alkoivat luoda huopaista maailmaa. He halusivat yhdessä pelastaa kaiken villan. Niin Kahaluotoon perustettiin Kehräämö Mustalammas, Villa- ja Huopatehdas. Tehtaan karstaamossa kotimaisesta lampaan villasta jalostetaan huovutusvillaa kaikille huovuttajille. Huovutusvillasta tehtaan huovuttamossa huopuu kaunista, lempeää, kestävää, lämmintä ja suojaavaa huopaa mitä moninaisimpiin käyttötarkoituksiin.